Zonwering: alles wat je moet weten

Zonwering houdt in de zomer de zon en vaak ook de hitte buiten. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je je scherm goed kan zien of dat je een zon vrij plekje hebt in je tuin. Dit zijn al een aantal voorbeelden die het aanschaffen van een zonwering al een stuk verleidelijker maken. Maar naast bovengenoemde punten heeft zonwering nog een aantal andere voordelen die hieronder worden besproken.

Energiebesparend

Zoals bekend zorgt zonwering ervoor dat de zon, je huis minder snel opwarmt. Hierdoor hoef je dus minder vaak de airco aan te zetten of andere middelen om het huis koel te houden. Dit zorgt voor minder energieverbruik. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kan bijvoorbeeld een rolluik handig zijn voor het besparen van energie. Een rolluik werkt namelijk isolerend waardoor het meer warmte kan binnen houden.

Zonwering werkt sfeerverhogend

Waar een huis zonder zonwering kaal kan ogen, kun je met de juiste zonwering je woning een geheel eigen karakter geven. Net zoals je dat zou doen met de keuze in bijvoorbeeld deuren, ramen, kozijnen en schilderwerk.
Zonwering heet dus zowel een functioneel als decoratief element.

Zonwering zorgt voor privacy

Logischerwijs dragen zonwering screens bij aan de privacy in je woning. Met bijvoorbeeld jaloezieën of screens is het voor voorbijgangers of pottenkijkers lastig om naar binnen te kijken. Vooral als je in een drukke stad of straat woont is het wel zo fijn dat niet iedereen naar binnen kan kijken. Extra fijn is dat het de kans van inbraak verlaagt. Inbrekers kunnen namelijk minder goed zien wat erbinnen ligt en er dus sneller voorbijlopen. Oftewel, buitenzonwering is een echte aanrader.

Zonwering verhoogt de woningwaarde

Al deze voordelen stapelen zich op om vervolgens gezamenlijk je woningwaarde te verhogen. De mooiere uitstraling, het inbraak werende aspect, meer privacy, extra isolatie en het extra comfort zorgen ervoor dat je woning beter in de woningmarkt ligt.

Dit vind je misschien ook leuk...