Werken op een zitbal: de nieuwe hype uitgelegd

De zitbal zie je steeds vaker op kantoren. Het wordt als alternatief gebruikt voor een “gewone” bureaustoel. Maar waarom is dat eigenlijk? In dit artikel zullen wij je de hype rondom zitballen gaan uitleggen. Want het is niet zomaar dat deze zitballen aan populariteit winnen.

Bewegend werken achter je bureau

Door de zitballen kunnen mensen bewegend werken achter hun bureau. Dat is voor veel mensen erg prettiger en het maak je flexibeler als je achter een bureau zit

Altijd een rechte houding

Een zitbal zorgt ervoor dat je altijd een rechte houding hebt. Een rechte houding is ontzettend belangrijk, want een werkhouding waarbij je geen rechte rug hebt, gaat op den duur zorgen voor lichamelijke klachten. Een zitbal heeft wat dat betreft dus een groot voordeel!

Rug- en buikspieren worden getraind

Wie wil dat nu niet? Door de houding die je aanneemt, worden automatisch de spieren in je buik- en rug getraind.

Betere concentratie

Het is bewezen dat door de zitbal de concentratie toeneemt, waardoor je dus een betere focus hebt op waar je mee bezig bent

Hogere productiviteit

Een ander belangrijk voordeel van een zitbal is je productiviteit. Dankzij de zitbal zal je productiviteit aanzienlijk omhoog schieten en dat wil toch ook iedereen?

Ook op het gebied van ergonomie biedt de zitbal talloze voordelen. Kortom, een zitbal bij jou op kantoor is dan ook het aanraden waard!

Dit vind je misschien ook leuk...