Binnenkort een grote verbouwing?

Je kent het wel. Je bent niet helemaal tevreden met de huidige staat van je woning, dus ga je kijken wat er mogelijk is om deze te verbeteren. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje die je woning kunnen verbeteren.

De muren stralen

Als er gestraald moet worden is het handig als je veilig op hoogte te werk kan gaan. Denk dan aan werken met steigers, bijvoorbeeld Euro steigers van rolsteiger.net, ideaal voor dit soort klussen. Je kan deze steigers zelf gemakkelijk opbouwen, maar hiervoor natuurlijk ook een bedrijf inhuren als je zeker wilt weten dat alles goed verloopt.

Aanbouw plaatsen

Je kan ook je huis vergroten, denk dan aan aanbouw, dakkapel of dakopbouw.

Er zijn genoeg bedrijven die dit voor u willen doen. Ze komen kijken of er vergunningen nodig zijn en maken een offerte op maat alvorens het plaatsen van de aanbouw in gang wordt gezet.

Hulp met de verbouwing

Wat een goede mogelijkheid is om te kosten te drukken voor het verbouwen is de hulp inschakelen van vrienden of familie. Als er dan per dag een paar vrienden of familieleden komen helpen kunt u zal dit enorm in tijd gaan schelen, maar ook besparen in de portemonnee.

Dakdekken

Als je dak gedekt moet worden heb je de keuze om dit zelf te doen of een bedrijf in te huren. Er zijn ook verschillende manieren om te dakdekken: los leggen, vast schroeven, vast plakken, vastspijkeren en vastlijmen. Als je dan bijvoorbeeld dakpannen wil gaan leggen, is het aangeraden om een steiger te huren of te kopen zodat je veilig op hoogte kan werken.

En als je dan eenmaal de dakpannen wil gaan leggen zijn is het verstandig om te letten op het volgende:

  • Werk van beneden naar boven, soms in een waaiervorm naargelang de dakpan. Zo behoud je overzicht over het dak.
  • Maak de onderste rij pannen vast.
  • De nokpannen ook vastmaken in de nok, gebruik hiervoor roestvrije schroeven.
  • Plaats de pannen met enkele of dubbele overlap.

Dit vind je misschien ook leuk...