Ben jij al klaar voor de nieuwe rookmelder verlichting? Dit zijn je opties!

Op 1 juli 2022 is het moment daar. Iedereen in Nederland moet dan in elke woning, op elke verdieping een rookmelder hebben hangen. Dit heeft de overheid een aantal jaar geleden besloten na advies van de brandweer en de gemeenten. Eerst was deze verplichting alleen van toepassing op de nieuwbouw woningen en vanaf 1 juli 2022 dus ook voor de bestaande huizen. Maar de vraag is: Is Nederland al klaar voor deze nieuwe verplichting? Heb jij al de benodigde brandmelders hangen? Is dit niet het geval, dan heb je geluk. We bespreken de opties je hebt op het gebied van rookmelders.

Alle rookmelder opties

Hieronder zullen we alle rookmelder opties bespreken:

Optie 1: De slimme rookmelder

Het assortiment rookmelders is vrij groot. Je hebt verschillende soorten en de een heeft weer meer voordelen als de ander. Ook zijn er veel verschillende merken rookmelders. We zullen de meest populaire bespreken. De meest populaire brandmelder is de nest rookmelder. De nest rookmelder is een zogeheten slimme melder die is ontwikkeld door Google en Nest. De rookmelders van Nest zijn technisch hoogstaande producten en doen wat ze moeten doen: melden wanneer er rook is in je huis. Daarnaast zijn de nest brandmelders ook nog eens een koolmonxidemelder en dit betekent dat je twee vliegen in 1 klap hebt.  

Optie 2: De basis rookmelder

Hoeft een rookmelder van jou niet “slim” te zijn en heb jij liever gewoon een simpel apparaat? Kies dan voor een basis brandmelder. Deze zijn net zo goed als de slimme melders van Nest maar het ontbreekt aan de mogelijkheid om in te zien hoe vol de batterij nog is, of er mogelijke onderdelen in melder kapot zijn en om op je telefoon notificaties te krijgen over mogelijke rookontwikkeling. Het voordeel van een basis rookmelder is dat deze een stuk voordeliger zijn dan slimme brandmelders. 

Een nieuwe rookmelder kopen

Besloten om een rookmelder te kopen? Goede keus! Rookmelders redden levens en je kan er beter teveel van hebben dan te weinig. Wanneer je wel weet dat je een brandmelder wil aanschaffen maar nog weet welke rookmelder je precies wilt raden we het volgende aan. Op rook-melder.nl heb je een gratis keuzehulp. Hierdoor weet je binnen vijf seconden wat de ideale rookmelder voor jou is.  

Dit vind je misschien ook leuk...