Soorten balustrades

Een balustrade is een perfect alternatief voor de standaard hekwerken of relingen. Zowel in een woning als in een kantoor creëren balustrades een elegant en stijlvol effect. Maar ook buiten kunnen balustrades een gebouw net dat extra iets geven. Naast het feit dat een balustrade er stijlvol uit kan zien zorgt het natuurlijk ook voor dat extra stukje veiligheid tegen het vallen.  
 
Binnen balustrades zijn er veel diverse soorten die hieronder worden toegelicht 
 

RVS Balustrades 

Een rvs-balustrade is een duurzame balustrade vervaardigd uit hoogwaardig RVS. De hekwerken zijn roestvrij en hebben een lange levensduur. Daarnaast hebben de rvs-balustrades een strakke industriële uitstaling, mooi voor in kantoren.  

Balkonhekwerk 

Een balkonhek is een stevige en sterke omheining die in de meeste gevallen wordt gebruikt voor een dakterras of balkon. Een balkonhekwerk is het belangrijkst voor de veiligheid tegen het vallen. 
 

Glazen Balustrades 

Een glazen balustrade heeft een transparante uitstraling en wordt uitgevoerd met glas. De meeste glazen balustrades worden vervaardigd uit hoogwaardig RVS en zijn voorzien van gelaagd glas. Dit zorgt voor een extra stevigheid waardoor het glas niet snel breekt.  
 

Veranda Balustrade 

Een veranda balustrade wordt veelal gebruik om een veranda, maar kan ook fungeren als balustrade om een balkon of dakterras. Dit type balustrade wordt vervaardigd uit hout. 

Striphekwerk 

Een striphekwerk is vergelijkbaar met een stalen balkonhekwerk. Het verschil is dat de spijlen zijn vervangen door stripstaal. Hierdoor hebben de hekwerken de uitstraling van een houten balustrade met de levensduur van een stalen balkonhekwerk. 
 


Frans Balkonhekwerk 

Frans balkonhekwerk wordt gebruikt voor ramen en deuren op een verdiepingsvloer. Het dient met name om naar beneden vallen te voorkomen. Gebruikelijk bij appartementen zonder balkon.  

Dit vind je misschien ook leuk...