Dit zijn volgens ons de drie meest exclusieve auto’s

De Koenigsegg Jesko

Voor sommige mensen is de auto een vervoersmiddel: het brengt ze van punt A naar punt B. Maar voor andere mensen is een auto zo veel meer. Tegenwoordig wordt de auto gebruikt als statussymbool en hoe exclusiever hoe beter. Vaak zit er wel een mooi prijskaartje aan zo’n exclusieve auto. Maar welke auto’s zijn nou zo exclusief? En hoe zien ze er uit? We zetten drie auto’s op een rijtje die wij het meest exclusief vind:

Koenigsegg Jesko

Aan de Zweedse Jesko zit een mooi verhaal, Jesko is namelijk de naam van de vader van Christian von Koenigsegg, de oprichter van het automerk. Hij heeft de naam van dit model lang stil gehouden en pas bekend gemaakt in de autosalon van Genève, als eerbetoon aan zijn vader.
En wat een eerbetoon: deze futuristische auto produceert 1280pk (1600 op E85 biobenzine) en heeft een topsnelheid van 480km/h. Er zijn in totaal 125 auto’s geproduceerd. De Jesko heeft erg veel opties en dus zullen alle 125 auto’s waarschijnlijk uniek zijn. Dat mag ook wel, voor bijna 3 miljoen euro.

Bugatti Chiron

In de autosalon van Genève zette de Chiron de autowereld op zijn kop! Deze Franse, exclusieve auto is de opvolger van de Bugatti Veyron. Deze auto van ruim 2 miljoen euro heeft zeven versnellingen. De Chiron accelereert van 0km/h tot 100km/h in 2,4 seconden. De snelheid van deze bolide is begrenst tot 420km/h, maar een aangepaste Chiron heeft in 2019 de topsnelheid van 490km/h gehaald! Met 1500pk heeft de Chiron weinig concurrenten in zijn klasse, en die daarom zeker exclusief te noemen!

De Bugatti Chiron

Hennessey Venom F5

De naam van de Venom F5 is een referentie naar een F5 Tornado, de krachtigste tornado op de Fujita schaal. Een F5 tornado kan snelheden van 419km/h tot wel 512km/h maken. Dat is precies waarom John Hennessey, de eigenaar van dit automerk, deze exclusieve auto deze naam heeft gegeven. Het is de bedoeling om met deze auto het huidige snelheidsrecord te gaan verbreken. Hennessey heeft aangekondigd dat de F5 1870pk zal gaan produceren. Ze zijn op dit moment de auto aan het testen om het snelheidsdoel te behalen.

De exclusieve auto Hennessey Venom F5

Dit vind je misschien ook leuk...