Springkussen huren? Met deze 5 tips waarborg je de veiligheid

Een springkussen huren voor de kinderen is altijd een goed idee. Mits de veiligheid gewaarborgd kan worden. Er zijn veel risicofactoren aan het huren van een springkussen verbonden. Kinderen kunnen vallen, verkeerd springen of elkaar ondersteboven springen. Deze risico’s dienen maximaal beperkt te worden. In deze blog leg ik uit hoe je dit doet.

Tip 1: Toezichthouder inschakelen

Wanneer je een springkussen huurt is het belangrijk dat er altijd iemand op de spelende kinderen let. Zorg ervoor dat er een toezichthouder aanwezig is. Desnoods kunnen meerdere personen toezichthouder zijn en elkaar afwisselen. Zo kan iedereen van het feest genieten.

Tip 2: Niet meer dan het maximaal aantal personen op het springkussen

Elk springkussen heeft een grens met het aantal personen dat tegelijkertijd op het springkussen kan springen. Zorg ervoor dat je dit aantal niet overschrijdt. Meer kinderen op het springkussen kan voor grote problemen zorgen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Er is niet voor niets een grens gesteld.

Tip 3: Plan springmomenten per leeftijdsgroep

Zorg ervoor dat je verschillende springmomenten inplant voor verschillende leeftijdsgroepen. Hiermee kan je het risico op ongelukken drastisch verminderen. Daarnaast is het beter voor de sfeer en kunnen de jonge kinderen ook lekker genieten van het springkussen.

Tip 4: Zorg dat er genoeg lucht in het springkussen zit

Wanneer de blower niet genoeg capaciteit heeft om het springkussen op te blazen is de kans groter op ongelukken. De kinderen hebben minder grip op het springkussen. Daarnaast lopen ze het risico om de grond te raken, wat voor ernstige ongelukken kan zorgen. Zorg ervoor dat de blower genoeg capaciteit heeft om het springkussen te voorzien van lucht. Mocht dit niet het geval zijn? Bel direct het verhuurbedrijf en vraag of ze een sterkere blower beschikbaar hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...