Wat zijn de meest waardevolle Pokémonkaarten?

De kans is klein dat jij er eentje thuis hebt liggen, maar wie weet heb je wel een kleine goudmijn in je kast liggen. Volgens Pokemon Kaarten Verkopen zijn dit een aantal van duurste Pokémon kaarten op dit moment.

Holographic Shadowless First Edition Charizard

Stel: je hebt een kaart met alle fouten waar verzamelaars naar op zoek zijn en hij is ook nog eens holographic. Dan heb je al aardig wat geld in handen, maar als het dan ook nog een Charizard is, een van de meest populaire Pokémon allertijden, dan zit je pas echt goed. In 2008 is een van deze kaarten namelijk verkocht voor een gigantisch bedrag van meer dan 55,000 dollar.

Pikachu Illustrator Pokémonkaart

Deze Pokémonkaart was een van de eerste kaarten die gemaakt is en is niet uitgegeven als een speelkaart maar eerder als een bedankje voor de winnaars van een tekenwedstrijd in 1998. De beste tekenaars van deze wedstrijd kregen deze illustrator kaart. Het is niet duidelijk hoeveel Pokémonkaarten er daadwerkelijk gemaakt zijn, maar de schatting ligt rond de 30 tot 40 kaarten. Hierdoor is het dus één van de meest zeldzame kaarten en daar hangt ook een fiks prijskaartje aan vast. In 2013 is één van deze kaarten verkocht voor een recordbedrag van 100,000 dollar. Prima bedankje dus.

Prerelease Raichu Pokémonkaart

De prerelease kaart van Raichu is een van de zeldzaamste kaarten ooit. Naar verluidt zijn er maar acht verdeeld onder werknemers van het bedrijf ‘’Wizards of the Coast’’, de uitgever van Pokémon-kaarten in Amerika. In principe is het dezelfde kaart als de normale Raichu kaart, maar vanwege de dikgedrukte tekst ‘’PRERELEASE’’ in de afbeelding is hij veel meer waard. Er bestaan geen gegevens van een verkoop van deze kaart, maar stel dat er eentje verkocht wordt, kan dat zomaar het record van de Pikachu Illustrator verbreken.

Dit vind je misschien ook leuk...