Populairste soorten samengestelde salades

Een salade is een koud en meestal gezond gerecht. Het wordt bereid met verschillende ingrediënten en kan zowel simpel als uitgebreid zijn. Daarom is het zowel geschikt als voorgerecht, hoofdgerecht of bijgerecht. Vaak zijn het de samengestelde salades die als hoofdgerecht gegeten worden. Je kunt ze zelf bereiden of kant-en-klaar kopen. Vaak zijn de zelfbereide salades natuurlijk het lekkerst.

Aardappelsalade

Een veel gegeten salade is de aardappelsalade. Dat is zo omdat in Nederland natuurlijk over het algemeen veel aardappels worden gegeten. Je kunt zelf kiezen welke aardappelsoort je wilt gebruiken in de aardappelsalade. Vaak is hij ook lekkerder als hij is ingetrokken dus daarom moet je de salade zeker op tijd maken. Verder kun je er nog vis of vlees bij toevoegen zodat je salade een lekkere smaak krijgt.

Griekse salade

Een Griekse salade is ook echt een typische Griekse salade. De salade is zeer gezond en makkelijk om te maken. Wel smaakt de salade in Nederland anders dan in Griekenland. Maar dat geldt natuurlijk voor veel meer eten. Een herkenbaar punt uit de salade is de feta kaas. Dat is een typische Griekse kaas. Verder zitten er nog diverse groente in wat dus de salade zeer gezond maakt.

Ceasarsalade

Verder heb je nog de caesar salade die vernoemd is naar een chefkok. Kenmerkend voor de caesar salade is de bindsla. Uit origine bestond de salade maar uit een aantal ingrediënten. Tegenwoordig zitten er ingrediënten zoals mosterd, avocado en tomaat bij. Verder denken veel mensen dat de salade naar Julius Caesar is vernoemd. Maar dat is helemaal niet zo.

Fruitsalade

Je kunt natuurlijk ook nog met fruit een lekkere salade maken. Dan doe je diverse fruit gesneden in een schaal en strooi je er wat sap overheen zodat de smaak lang blijft. Deze salade is vooral lekker voor in de warme zomer.

Al trek?

Na het lezen van dit artikel heb je vast trek gekregen in een lekkere maaltijd salade. Gelukkig kun je salades als lunch en diner eten dus is er altijd wel een goed excuus voor een lekkere salade. Je kunt heerlijk lunchen in Almere bij Woodstone Pizza. Het is een unieke plek waar ze naast pizza’s en pasta’s ook salades hebben. Je kunt daar genieten van jouw favoriete salade of ander lekker Italiaans gerecht.

Dit vind je misschien ook leuk...