De meest gestelde vragen over elektrisch rijden met antwoord

Elektrisch rijden, misschien overweeg je het wel om over te stappen. Elektrisch rijden is de toekomst en steeds meer mensen en bedrijven stappen over op volledig elektrische auto’s. Wat zijn de dingen om rekening mee te houden? Vandaag gaan we de meest gestelde vragen over elektrisch rijden behandelen.

Hoeveel kilometer kan ik rijden met een volle accu?

Deze afstand is soms lastig te bepalen, want het hangt voor een groot gedeelte van je rijstijl af. De gemiddelde actieradius is 450 km. Als je dus op vakantie gaat naar Frankrijk zul je wel een paar keer moeten laden. Tesla Innoveert continu om deze actieradius te verlengen.

Waarom is een elektrische auto zo duur?

Het is een feit dat elektrische auto aan de dure kant zijn, maar hoe komt dat? Ondanks dat elektrisch rijden wel goedkoop is, maar dan hebben we het over de brandstof. We nemen als voorbeeld Tesla, toen deze auto’s werden geïntroduceerd waren ze aan de dure kant, maar je ziet tegenwoordig dat een Tesla Model 3 voor meer mensen betaalbaar is.

Hoe werkt het laden van een elektrische auto?

Elektrische auto’s kun je tegenwoordig altijd en overal opladen. Heel veel mensen hebben thuis een laadpaal. Deze laadpalen worden 9/10 vergoed door de werkgever. Er zijn ook laadpalen die bij het bedrijf staan. Langs de snelweg zie je de fastcharge plekken. Hier is je accu in ongeveer 40 minuten weer volledig opgeladen.

Zijn elektrische auto’s slecht voor het milieu?

Er wordt wel vaak gezegd dat de productie van elektrische auto’s erg slecht is voor het milieu. De productie is een klein beetje slechter, maar elektrische auto’s maken dit weer goed in de uitstoot. Op de lange termijn zijn elektrische auto’s dus veel beter voor het milieu.

Hoe zit het met de bijtelling van elektrische auto’s?

Een elektrische auto leasen gebeurt tegenwoordig steeds vaker, maar hoe zit het met de bijtelling? Toen de elektrische auto’s net op de markt waren betaalde je een percentage van 4%. Inmiddels is dit percentage 8%. Op normale auto’s wordt een percentage van 22% betaald. Deze percentages betaal je over de cataloguswaarde.

Dit vind je misschien ook leuk...