Wil je investeren in digitaal geld? Lees hier hoe!

Als je eenmaal wat spaargeld hebt opgebouwd, dan begint het hier en daar toch wat te kriebelen. Met de lage rente van vandaag de dag verdien je niet veel geld op jouw vermogen. Dat is de reden waarom veel mensen beginnen met dit geld investeren in bijvoorbeeld de Bitcoin. Naast de vele succesverhalen, bestaan er ook veel horrorverhalen. Mensen die al hun zuur verdiende geld hadden geïnvesteerd, maar het als sneeuw voor de zon zagen opgaan. Daarom heb ik voor jou een aantal tips op een rijtje gezet.

1.    Beleg alleen met geld wat je voor een langere tijd kunt missen

Dé tip die je heel wat nare momenten kan besparen. Kies ervoor om alleen geld te gebruiken wat je (voor langere tijd) kan missen. Aan beleggen en investeren in digitale valuta , kleeft altijd risico. Zo kan een Bitcoin koers of Ripple koers enorm fluctueren. Dit houdt in dat je veel geld kan verdienen, maar het betekent ook dat je alles kwijt kan raken.

2.    Bekijk hoe je wil beleggen

Er zijn veel verschillende manieren, dus er vast eentje die aansluit bij jouw voorkeuren. Zo Kun je:

  • Zelf beleggen. Je kiest ervoor om jezelf te verdiepen, zonder advies van bijvoorbeeld een bank.
  • Beleg met advies. Je kiest een adviseur die jou persoonlijk adviseert afgestemd op jouw wensen. Zij bieden vaak een beleggingsoplossing die 100% past bij jouw persoonlijke als zakelijke situatie.
  • Online beheer. Hierbij wordt jouw geld collectief belegd, maar heb je nog wel inspraak op de keuze waar het geld dan wordt in belegd.
  • Individueel vermogensbeheer. Wanneer je een bedrag ter beschikking hebt, vanaf 100.000 euro, kan je jouw vermogen laten beheren. Je bepaalt zelf vooraf waar de beheerder in mag beleggen.

3.    Beleg voor de lange termijn

Wanneer je graag winst wil maken met beleggen op korte termijn, kan dit tegenvallen. Vanwege waardestijgingen, zijn er ook dalingen. Wanneer je meer tijd uittrekt voor het behalen van winst is er meer tijd om tegenvallers goed te maken.

4.    Verminder het risico om veel geld te verliezen

Dit doe je door je geld te verspreiden in verschillende beleggingen. Wanneer een belegging minder presteert dan je had beoogd, heb je in ieder geval nog wel inkomsten uit je andere beleggingen. Tenzij je echt pech hebt natuurlijk, maar daar gaan we maar niet van uit.

Dit vind je misschien ook leuk...