Akoestiek verbeteren op kantoor

Daar zit je dan, 20 meter van je bellende collega. Zelfs dan kun je het hele gesprek volgen! Dit is een klassiek geval van slechte akoestiek op kantoor. Concentreren is in dit soort ruimtes niet alleen lastig, het zorgt ook voor concentratieverlies. Het is in dit soort ruimtes mogelijk om galm te voorkomen. Met deze ideeën verbeter je de werkprestaties van je medewerkers

Schaf geluidsabsorberende panelen aan

Een methode is om geluid te absorberen door middel van panelen. Deze panelen kunnen galm voorkomen, doordat het geluid moeilijker weerkaatst van de harde oppervlakten in het pand. Het is wel belangrijk om te weten, dat een grotere ruimte meer vierkante meters aan panelen nodig heeft. Over het algemeen kan gezegd worden, dat ongeveer een vierde van het totale oppervlak gevuld moet worden met geluidsabsorberende panelen. Daarnaast kunnen dit soort panelen ook worden geplaatst voor koffiemachines en printers. Want ook die kunnen voor ergernis zorgen in een kantoorpand.

Maak een efficiënte kantoorindeling

Je kunt het kantoor ook opdelen op verschillende activiteiten. Zo kun je een activiteit als vergaderen, beter uit de buurt houden van de plek waar medewerkers rust opzoeken. Door het creëren van dit soort ruimtes is het voor medewerkers mogelijk om een plek op te zoeken, die zij op dat moment nodig hebben.

Deel het personeel op de juiste plek in

Alle mensen reageren anders op geluid. Een extrovert persoon komt graag in contact met mensen en zijn ook vaak minder snel afgeleid door geluid. Daarnaast komen zij ook graag in contact met hun collega’s. Een introvert persoon daarentegen kan minder geluid verdragen. Al helemaal niet als zij werkzaamheden verrichten, waarbij veel concentratie nodig is. Probeer om dit soort type mensen niet bij elkaar te zetten. Plaats ze bijvoorbeeld in verschillende werkruimten. Zo zorg jij eenvoudig de akoestiek verbeteren en presteren je medewerkers beter!

Dit vind je misschien ook leuk...