Wat is big data?

Big data klinkt alsof het heel veel is en heel moeilijk. Het is iets waar veel ondernemers tegenop kijken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving en die in de toekomst al helemaal niet meer! In deze blog vertellen we je de basis over wat big data is en waar je het tegen zult komen.

De definitie voor big data luidt: hele grote en/of ongestructureerde data. Data is eigenlijk een ander woord voor gegevens of informatie. Eigenlijk is alles wat je op het internet vindt dus ook big data! Het is een van de moeilijkste dingen om te analyseren, maar wel van onschatbare waarde! Met deze informatie kun jij namelijk meer inzicht krijgen in hoe jouw klanten zich gedragen op het internet in dit geval.

Waarom big data?

Zoals hierboven beschreven kan big data een enorme schat zijn aan informatie. Zo kun je als je je big data verzameld hebt via een platform ineens patronen gaan ontdekken. Vaak kun je big data verzamelen via Google Analytics. Dit is handig, want hier staat alles al gesorteerd. Je kunt bijvoorbeeld zien op welke pagina op je website het vaakst wordt gezocht, hoelang mensen blijven kijken op je website en hoe vaak je website wordt aangeklikt. Super handig dus!

Is big data gratis?

Een Google Analytics account is gratis! Voor andere platformen zul je misschien moeten betalen, maar vaak heb je al die extra informatie niet echt nodig. Je kunt via Google Analytics de locatie, bezoektijd, het aantal aangeklikte pagina’s en nog veel meer zien. Heel handig dus als je een webshop hebt en wil weten welk product bijvoorbeeld het populairste is! Dit kan je bedrijf online een boost geven!

Dit vind je misschien ook leuk...