Zeldzame Pokémon kaarten top 5!

Er zijn zóveel verschillende Pokémon kaarten op de markt, allemaal met een verschillend niveau van zeldzaamheid. Sommige kaarten zijn slechts zo beperkt gedrukt dat ze extra zeldzaam zijn. Voorbeelden zijn kaarten met ‘drukfouten’ of kaarten die speciaal voor events en wedstrijden zijn uitgebracht.

De prijzen van zeldzame Pokémon kaarten kunnen oplopen tot in de (tien)duizenden euro’s. In dit artikel vertellen we je meer over de zeldzaamste exemplaren op de markt.

1. Pikachu Illustrator Pokémon kaart

Onze gele muis staat op deze kaart met een penseel in zijn hand, dit ter huldiging van de winnaars van de Japanse CoroCoro Illustration Contest (1998). Het is niet met zekerheid bekend, maar naar verwachting bestaan er in totaal slechts 39 exemplaren van deze bijzondere kaart. Daarvan zijn er 12 in goede conditie gespot. Eind 2019 werd de Pikachu Illustrator voor een bedrag van circa 175.000 euro geveild. De prijs zal met het verstrijken van de jaren naar verwachting alleen maar verder oplopen.

2. Holographic Shadowless First Edition Charizard Pokémon kaart

Charizard is sowieso al een populaire Pokémon kaart onder verzamelaars. Ze zijn niet allemaal zeldzaam, maar vooral de Charizard kaarten uit de eerste generatie zijn gewild. Heb je een zeldzame holographic shadowless versie in handen, oftewel een glimmende kaart zonder zwarte schaduwrand rechts naast de afbeelding? Dan kan deze Pokémon kaart met ‘drukfout’ je een bedrag tot €10.000 opleveren.

3. Trophy Pikachu Trainer No. 1 Pokémon kaart

Op nummer drie in onze top vijf staat een ‘nummer één’. Het gaat om de Trophy Pikachu Trainer No. 1 kaart, waarbij de elektrische muis met een trofee in de hand staat. Deze kaart werd uitgereikt aan de winnaars van een officieel Trading Card Game wereldkampioenschap. Tot nu toe is deze kaart zover ons bekend nog niet gespot op de tweedehands markt. De waarde wordt op minimaal €10.000 geschat.

4. Prerelease Raichu 1999 Pokémon kaart

Ook de evolutie van Pikachu bereikt de top 5. Het gaat om de prerelease van Raichu in 1999. Deze is herkenbaar aan het woord ‘Prerelease’ dat rechtsonder in het zwart op de kaart staat. De kaart werd gedrukt vóór de officiële productlancering van Pokémon kaarten en uitgedeeld aan medewerkers van de drukkerij. Hoeveel er precies in omloop zijn is niet bekend, maar naar verwachting gaat het om maximaal tien Raichu Prerelease kaarten die per stuk circa €9.000 waard zijn.

5. Tropical Mega Battle Trainer Pokémon kaart

In 1999 werd de Tropical Mega Battle Trainer Pokémon kaart uitgereikt aan de winnaars van het Hawaïaanse Pokémon Trading Card Game Tournament. De Japanse kaart werd in totaal twaalf keer weggegeven. Op de zeldzame kaart zien we Jigglypuff en Psyduck samen in een hangmat liggen. Geschatte waarde: minimaal €8.500. Dit natuurlijk wegens de schaarste van de kaart.

Duik zelf in je oude collectie!

De kans dat je een van deze zeldzame Pokémon kaarten in je bezit hebt is erg klein. Gelukkig zijn er nog veel meer kaarten die vallen onder de categorie ‘zeldzaam’. Wie weet heb je nog wel een eerste generatie kaart met een drukfout of zonder schaduwrand in je bezit.

Dit vind je misschien ook leuk...