Het laten plaatsen van een garage

Wil je graag wat extra ruimte krijgen of wil je graag dat je auto(s) ‘s nachts veilig binnen kunnen staan? Dan is het laten plaatsen van een garage een goede manier om dit voor elkaar te krijgen. Denk er wel goed over na, je hebt redelijk veel mogelijkheden waar je voor kan gaan en het is natuurlijk wel een dure aanbouw. Een groot voordeel van een garage, buiten de gewonnen ruimte, is de waardestijging van je huis en je creëert ook gelijk een ruimte waarop nog een eventuele dakopbouw geplaatst kan worden. In dit artikelen vertellen we wat meer over waar je allemaal aan moet denken.

Waar wil je de garage precies voor gebruiken?

Dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten voordat je aan de werkelijke bouw gaat beginnen. Wil je de garage alleen gebruiken om een auto in te parkeren of moet er ook plek zijn voor de fietsen, brommer en opslagruimte voor andere spullen? Het kan ook zo zijn dat je een werkbank in de garage wilt plaatsen waar je kan gaan klussen, als dat het geval is dan zal je waarschijnlijk ook wel een vloerverwarming, isolatie en goede verlichting willen hebben.

Sta stil bij de volgende zaken

Als je in het begin van de ontwerpfase staat, is het belangrijk om bij de volgende zaken stil te staan.

  • Denk goed na over hoe groot je de garage wilt hebben
  • Houd ook de regels in de gaten, hoe groot mag je garage precies zijn (stedelijke verordeningen)
  • Waar wil je de deuren/ramen hebben en hoeveel wil je er? Moet er bijvoorbeeld ook een dakraam in komen?
  • Wat voor soort dak wil je hebben?
  • Hoeveel ben je van plan zelf te doen of laat je alles uitbesteden?

Wil je een prefab of casco garage?

Je hebt ook nog de keuze tussen een prefab en een casco garage. Een prefab garage is een garage die kant en klaar in een fabriek of werkplaats wordt gemaakt waarbij deze alleen nog maar uiteindelijk in elkaar gezet en geplaatst hoeft te worden. Een groot voordeel van een prefab garage is dat de prijs vaak een stuk goedkoper is omdat er veel minder manuren ingaan, een nadeel is daarentegen dat er vaak wat minder mogelijkheden zijn. De kwaliteit en mogelijkheden van prefab garages worden nog steeds beter en bedrijven groeien hier in, kies bijvoorbeeld voor één van de prefab garages van De Aanbouw Expert. Een casco garage zal ter plekke helemaal op maat gemaakt worden, doordat er meer manuren en vaak ook meer materiaal wordt gebruikt is dit meestal wel de duurste optie.

Dit vind je misschien ook leuk...