Bekende valkuilen bij het kopen van een huis

De vraag naar een huis in Nederland is groot, de populatie groeit nog steeds hard en er worden jaarlijks tienduizenden huizen gebouwd. Mensen proberen natuurlijk een droomhuis te vinden, een huis waar ze zich echt thuis kunnen voelen. Bij het kopen van een huis komt echter erg veel bij kijken, het gaat om grote bedragen en meerdere partijen hebben er grote belangen in. Aan het kopen van een huis zitten meerdere valkuilen, wij gaan er enkele behandelen.

Boven je budget gaan zitten

Als je een huis gaat kopen, ga je natuurlijk eerst uitzoeken hoeveel eigen geld je er in kan stoppen en hoeveel geld je van de bank kan lenen. Vanuit dit budget ga je op zoek naar huizen die hier binnen vallen of die er net boven zitten waarmee je nog wilt onderhandelen. Houdt wel altijd rekening met het maximale bedrag, ga hier dan ook niet boven zitten want hiermee kan je onnodig zware hypotheeklasten krijgen waar je nog tientallen jaren aan vast kan zitten.

Niet genoeg gaan kijken

Als je een huis heeft gevonden die heel veel vakjes aanvinkt, dan kan je blind worden voor bepaalde zaken. Het is belangrijk dat je een huis meerdere keren gaat bezichtigen omdat je waarschijnlijk bepaalde zaken zal gaan missen, het zal vast vaak redelijk vaak voorkomen dat men een huis koopt waar ze achteraf pas enkele gebreken zullen zien. Echter is er in deze tijd ook vaak geen tijd voor meerdere bezichtigingen doordat de vraag naar een huis groter is dan het aanbod, belangrijk om je hoofd goed koel te houden. Het inschakelen van de diensten van een makelaar wordt hier ook altijd voor aangeraden, zij weten waar ze op moeten letten en kunnen bepaalde gebreken sneller zien. Ga bijvoorbeeld een huis kopen met Ludo Van der Eijken.

Niet op de omgeving letten

Ook hierbij geldt het feit dat je blind kan worden voor andere zaken als je helemaal weg bent van een woning, het is natuurlijk ook erg belangrijk om op de omgeving te letten. Hoe ziet de rest van de buurt eruit? Ligt de woning dicht bij belangrijke voorzieningen zoals winkels, scholen? Is er genoeg parkeergelegenheid? Je kan ook eens de vraag stellen aan de huidige eigenaren hoe de buren zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...