Deze plekken moet je écht bezocht hebben in Gelderland

hotels arnhem

Gelderland geeft véél: De grote mooie Veluwe, historische steden en kastelen waar talloze uitjes kunnen plaatsvinden. Er is veel te ontdekken hier, de grootste provincie van Nederland. Daarom hier een aantal plekken die écht het bezoeken waard zijn in Gelderland!

Bezoek de historische steden en dorpen

Gelderland geeft met zijn historische plaatsen een kijk naar het verleden. Denk bijvoorbeeld aan de oudste stad van Nederland: Nijmegen. De stad bestaat al ruim 2000 jaar en was tijdens het Romeinse rijk de grens tussen de Germaanse en Romeinse gebieden. Je kan heerlijk uit eten in Nijmegen. Ook de plekken Harderwijk, Hattem, Elburg, Zutphen en Doesburg zijn plekken met mooie historische gebouwen om door betoverd te worden.

De prachtige Veluwe

De Veluwe is een groot natuurgebied in Nederland, die veel ruimte eist in Gelderland. Het is een plek waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan woestijnachtige zandverstuivingen, heide, vennen, prachtige bossen en tientallen beken. De Veluwe is groot, het biedt daarom veel ruimte voor wandelingen door de bossen, heide en langs de beekjes. Naast wandelen is het ook leuk om te toeren door de plaatsen en natuurgebieden.

Bezoek één van de talloze musea

Op zoek naar een historisch museum of juist wat meer kunstgerelateerd? Gelderland heeft ze allemaal. Enkele voorbeelden:

  • Nederlands Openluchtmuseum
  • De Bastei
  • Kröller-Müller Museum
  • Airborne Museum

Fietsen door Gelderland

Er bevinden in Gelderland veel fietsroutes, uitgestippeld om Gelderland tot het uiterste te ontdekken. Want de eerder benoemde plekken zijn allemaal goed te bereiken en leuk te verkennen met de fiets. Een gezonde tour door de natuur van de hoge Veluwe kan veel rust bieden. Ook de rivieren van Gelderland zijn een aanrader om langs te fietsen, over de dijken.

Motorrijden door de dorpjes

Motorrijden is pas lekker in de natuur. Daarom dat ook motorrijden in Gelderland in deze lijst staat als een must do. Rijd door de historische plekken van Gelderland en zoek een terras waar even bijgekomen kan worden. Bezoek Gelderland meerdere dagen om alles op te nemen en overnacht in een van de vele hotels in de regio.

Overnachten in Gelderland

Het is natuurlijk heerlijk om te overnachten op de prachtige locaties die Gelderland te bieden heeft. Dat kan natuurlijk bij een hotel in Arnhem of Nijmegen Natuurlijk kan dit ook gecombineerd worden. Zo kan genoten worden van de natuur en cultuur in Gelderland.

Dit vind je misschien ook leuk...