De beste tips om geschoold te blijven als freelancer

Kennis is je grootste vriend, vooral als je je steeds wilt ontwikkelen. Om die kennis en ervaring bij te houden is het belangrijk om geschoold te blijven. Het is natuurlijk altijd goed om te focussen op één bepaald vak. Zo kan je jouw expertise gebruiken bij jouw werk als freelancer en het aan de opdrachtgevers laten zien. Naast de focus te leggen op iets specifieks, is het ook belangrijk om van alles iets te weten. Dit kan voor jezelf, maar ook het vak waar je in werkzaam bent of wilt zijn. Daarom hier wat tips om geschoold te blijven.

Volgen van een opleiding

Bij een sollicitatie is het best voor de hand liggend. Degene met een afgeronde opleiding zal eerder gekozen worden dan degene zonder opleiding in het vak. Naast dat het belangrijk is om een diploma op zak te hebben is het ook belangrijk om altijd aan jezelf te werken. Dat is goed voor jezelf maar ook je CV. Dit laat zien dat je een proactieve houding hebt en altijd aan jezelf wilt werken.

Werk aan je skills

Natuurlijk is kennis belangrijk, maar nog niet alles. Het is naast veel weten ook belangrijk om aan je skills te werken. Denk hierbij aan je communicatie, taal en andere sociale vaardigheden. –  People skills. Mensen met people skills zijn vaak succesvoller in de zakenwereld, want ze weten precies wat de ander verwacht.

Uitbesteden wat lastig is

Je bent een freelancer en wilt graag focussen op het ontwikkelen in de skills binnen jouw vakgebied. Belangrijke dingen zoals facturatie moet veel aandacht krijgen, want het moet wel goed gebeuren. Dit kost vaak tijd die je beter kan gebruiken om werkzaam te zijn of jezelf te scholen. Kies daarom ervoor om zaken zoals freelance factoring. Zo haal je de risico weg van wanbetalingen en leg je de verantwoordelijkheid neer bij een betrouwbaar bedrijf.

Opleidingsvoucher

Scholingsbudget wordt door veel gemeenten aangeboden. Kijk op de site van je gemeente en kijk of je hier in aanmerking voor komt. Ook de UWV biedt budgetten aan om jezelf te scholen. Dit kan al zo €2500,- euro zijn.

Vervelen betekent leren

Je hebt tijd over en natuurlijk, relaxen is belangrijk. Heb je het vaker rustig of houd je tijd over? Ga dan beginnen met het leren. Want er moet wel tijd gemaakt worden om je kennis te verbreden. Jezelf opleiden hoeft niet altijd geld te kosten, wel tijd. Houd je weinig tijd over door zaken zoals je uren factureren? Dan kun je altijd gebruik maken van zorgeloze uitbetaling voor freelancers, zodat je geen zorgen hoeft te maken over betalingen en facturaties.

Dit vind je misschien ook leuk...