Wat zijn de mogelijkheden met narrowcasting?

Je hebt er vast weleens van narrowcasting gehoord. Maar een ding is zeker: je hebt het weleens, al dan niet onbewust, gezien! Deze vorm van reclame heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen en is nu ook toegankelijk voor veel organisaties. Narrow casting staat ook wel bekend onder de term ‘digital signage’ en wordt gebruikt specifieke content te laten zien zoals bijvoorbeeld een reclameboodschap op een televisiescherm. Toch zijn er met narrow casting meer mogelijkheden dan je denkt! In dit blog leggen wij je meer uit over de mogelijkheden met narrow casting!

Narrow casting voor interne communicatie

In eerste instantie zou je denken dat narrow casting vooral is bedoelt is als marketingtool.  Toch kun je narrow casting ook gebruiken voor interne communicatie. Gebruik het bijvoorbeeld om de teamspirit te versterken binnen de organisatie. Laat nieuwe werkgevers zich bijvoorbeeld meer welkom voelen door zichzelf voor te laten stellen door middel van narrow casting. Of is er iemand jarig of is er iets anders te vieren? Dan kun je ook dit weergeven op het display! Een andere optie is juist dat je narrow casting in gaat zetten om alle neuzen dezelfde te laten wijzen. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van sales targets of KPI’s. Zo weet iedereen wat er te doen staat en hoe ver ze zijn met het behalen van de targets.  

Externe communicatie met narrow casting

Eigenlijk is narrow casting vooral gebruikt voor externe communicatie. Ofwel: je gebruikt narrow casting als communicatiemiddel naar de buitenwereld. Denk bijvoorbeeld aan aanbiedingen, productfilmpjes of als middel om bezoekers welkom te heten. In wachtkamers is narrow casting een veelgebruikt middel om de wachttijd te verzachten. Inspireer, informeer en fascineer mensen met lokale acties, sfeerbeelden, braintrainers of met het nieuws. Ook kun je jouw klanten wijzen op veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan andere openingstijden of nieuwe gezichten binnen de organisatie.

Dit vind je misschien ook leuk...