Wat is een NFT?

wat is een nft?

Je hebt het woord vast al wel eens voorbij horen komen; ‘NFT’. Maar wat is een NFT nou eigenlijk? Tegenwoordig maken er steeds meer mensen gebruik van. Ook komt het steeds vaker in het nieuws of wordt het gedeeld op social media. Het is echt een van de meest gebruikte cryptotermen
In deze blog ga ik je precies uitleggen wat een NFT is en waarom het interessant is om een NFT te kopen. 

Wat is NFT? 

NFT staat voor Non-fungible token. Het is eigenlijk een uniek bestand wat op een digitaal kasboek staat opgeslagen, dat wordt ook wel een ‘blockchain’ genoemd. 
Het is een manier om eigenaarschap te koppelen aan bepaalde digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een onvervangbaar digitaal kunstwerk. Het is dus weer anders dan bijvoorbeeld geld of Bitcoins die je dus wél gewoon vrij en oneindig voor elkaar kunt inwisselen. 

Ondanks dat het twee verschillende dingen zijn worden NFT’s vaak verward met Bitcoins en andere cryptocurrency. 

NFT kopen 

NFT’s en cryptocurrencies zijn dus niet hetzelfde, maar wel heb je het één nodig om het andere te kopen. Als je al bekend bent met crypto heb je al een lichte voorsprong. Maar waarom is het nou interessant om met je cryptomunten een NFT te kopen? 

De NFT-tokens worden gebruikt om controleerbare digitale schaarste te creëren. Hierbij kan je denken aan verzamelobjecten. Zo bestaat er ook een website waarop je virtuele katten oftewel ‘Cryptokitties’ met beperkte oplage kunt verhandelen en verzamelen. Zelfs voor deze schattige huisdiertjes worden vaak al duizenden euro’s betaald. 

Dit vind je misschien ook leuk...