Wat kost een seniorenverhuizing?

seniorenverhuizing

Bij een seniorenverhuizing wordt altijd aangeraden een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is immers fijn wanneer de zorgen voor de verhuizing volledig uit handen worden genomen. Veel mensen zijn echter bang voor de kosten van een verhuisbedrijf. Het inhuren van professionele verhuizers is echter goedkoper dan je denkt. 

De kosten van een seniorenverhuizing

De kosten van een verhuizing bestaan uit de prijs van het transport en het arbeidsloon van één of meerdere verhuizers. Het voordeel van seniorenverhuizingen is dat er vaak relatief weinig spullen worden verhuisd. Je hebt dus een relatief kleine verhuiswagen en slechts één of twee verhuizers nodig. Je bent goedkoper uit dan bij een reguliere verhuizing. Een verhuizing met een busje van 20kub en twee verhuizers kost gemiddeld tussen de 500 en 750 euro. 

Waarom kiezen voor een verhuisbedrijf?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een verhuisbedrijf. Ten eerste is het fijn dat de verhuizing volledig kan worden verzorgd. De verhuizers kunnen alle huisraad professioneel verpakken, demonteren en met zorg verhuizen. Bovendien is het vaak mogelijk dat zij de oude woning bezemschoon achterlaten. Tot slot beschikken zij over een opslag waar overbodige huisraad tijdelijk kan worden opgeslagen. Door de verhuizing uit te besteden kun je bovendien je familie en vrienden ontzien.

Bespaartips verhuizing

Passen de kosten van een verhuisbedrijf niet binnen je budget? Dan zijn er verschillende manieren om op je verhuizing te besparen. Je bent bij een uitbesteding van de verhuizing het meeste geld kwijt aan het arbeidsloon. Je betaalt een bedrag van circa 35 euro per persoon per uur. Hoe minder verhuizers je nodig hebt, des te goedkoper is de verhuizing. 

Vraag hulp aan vrienden en familie

Je kunt ook alleen de feitelijke verhuizing, het laden en lossen, uitbesteden en de andere aspecten van de verhuizing zelf regelen. Veel mensen vinden het prettig om zelf de huisraad in te pakken. Als je er zelf fysiek niet meer toe in staat bent, vraag dan hulp. Lichte klussen kunnen ook goed door niet-professionals worden gedaan. Sterker nog, naasten vinden het vaak fijn om praktische hulp te kunnen bieden bij een seniorenverhuizing.

Dit vind je misschien ook leuk...