Hoe werken zonnepanelen nou precies?

Zonnepanelen zijn een veelgebruikte manier om energie uit de zon te halen. Ze zijn een milieuvriendelijke, duurzame manier om energie te produceren. Maar hoe werken zonnepanelen precies?

Waar bestaan zonnepanelen uit?

Zonnepanelen bestaan uit dunne lagen van fotovoltaïsche materialen, zoals silicium. Otovoltaïsche materialen zijn materialen die in staat zijn om elektrische energie te produceren door lichtinval op hun oppervlak te absorberen. Zodra de zonnestralen deze materialen aanraken, worden de elektronen in het materiaal geactiveerd en worden elektrische stroom geproduceerd. Dit proces wordt fotovoltaïsche effect genoemd.

Waar gaat de elektriciteit naar toe?


De elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt vervolgens naar een omvormer geleid, die de stroom omzet van gelijkstroom naar wisselstroom. Wisselstroom is de vorm van stroom die nodig is om elektrische apparaten te laten werken. Deze omvormers zitten meestal bij een zonnepanelen pakket als u een zonnepanelen pakket aanschaft.

Wat kan met de elektriciteit gedaan worden?


De omgevormde elektrische stroom wordt vervolgens naar het elektriciteitsnetwerk gestuurd, waar het kan worden gebruikt om uw huis of bedrijf van stroom te voorzien. U kunt zelfs elektriciteit terugkopen aan uw energieleverancier wanneer u meer elektriciteit produceert dan u verbruikt. Zoals u kunt zien, zijn zonnepanelen een eenvoudige, milieuvriendelijke manier om energie uit de zon te halen. Met de juiste installatie van 565solar.nl kunt u veel geld besparen door uw energiekosten te verlagen en uw energieverbruik te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk...