Hoger in Google? Deze 3 programma’s kunnen je daarbij helpen!

Binnen online marketing speelt zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) een belangrijke rol. Want hoe hoger je in Google staat, hoe groter de kans is dat mensen op jouw website klikken en hoe groter de kans is dat je nieuwe klanten krijgt. En dat is waar we het natuurlijk voor doen, meer omzet en meer klanten.

Het voordeel van SEO is dat je niet altijd de hulp nodig hebt van een online marketing bureau of een SEO-specialist. In de basis kan je zelf al heel veel doen.

Nu hoor ik je denken: ‘Maar, wat moet ik dan precies doen?’

Je kan natuurlijk blogs kan lezen van marketing bureau’s of misschien wel video’s op YouTube bekijken. Maar wat je ook kan doen is een zogeheten SEO tool gaan gebruiken. Die vertelt je dan precies waar de verbeterpunten liggen en wat je moet verbeteren.

Natuurlijk zijn er SEO tools voor beginners, maar ook voor zeer ervaren SEO’ers. Ik ga je dus nu drie tools laten zien. Eén voor beginners, één voor de mensen met al wat ervaring en één voor de experts onder ons.

1. SEOPtimer [Beginner]

SEOptimer is een gratis SEO-scan die je online kan laten uitvoeren op jouw website. Door simpelweg naar https://www.seoptimer.com te gaan en de URL van jouw website in te vullen, kan je de scan laten uitvoeren.

SEOptimer

SEOptimer geeft jou een concrete lijst met punten die goed, matig of slecht gaan. Vervolgens kan jij met deze scan en haar feedback aan de slag om dit op te pakken. Een aantal van deze verbeterpunten zijn heel concreet en gemakkelijk zelf op te pakken. Voor de punten die je niet gemakkelijk op kan pakken adviseer ik je om even te googlen.

2. SEO Review Tools [Intermediate]

SEO Review Tools is een website waar je 38 gratis waardevolle SEO gerelateerde programma’s vindt. SEO Review Tools heeft een Nederlandse eigenaar en is perfect voor de startende SEO’er of voor als je al wat meer kennis hebt.

SEO Review Tools

Aangezien ik ervan uit ga dat je al wat meer kennis van SEO hebt, kan ik ook de diepte in gaan. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie onderdelen: techniek, content en autoriteit. Binnen al deze onderdelen heeft SEO Review Tools een programma die jou op weg kan helpen.

3. Semrush [Expert]

Inmiddels zijn we aangekomen bij één van de beste SEO tools op de markt: Semrush. Semrush is een alles in één zoekmachine optimalisatie programma die echt elk onderdeel van SEO afdekt. Als je de kennis hebt om dit programma volledig te benutten, dan kan je veel gemakkelijker hoger in Google komen.

SEMrush

Natuurlijk wil ik je graag vertellen wat je allemaal met Semrush kan, hoe je het gebruikt en wat het resultaat kan zijn. Eigenlijk adviseer ik je gewoon om een gratis trial aan te vragen zodat je zelf aan de slag kan gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...