3 tips voor goede linkbuilding

Linbuilding is een van de pijlers, dat bijdraagt aan een beter SEO-resultaat. Met linkbuilden probeer je relevante links op andere websites, blogs of startpagina’s te krijgen, die naar jouw eigen website verwijzen. Wist je bijvoorbeeld dat linkbuilding voor 40 procent bijdragen aan jouw SEO-resultaat?   Niemand wil echt linkbuildingtips geven, waarmee je voorruit kan. Gelukkig zijn wij niet niemand en geven wij jou 3 tips, hoe jij kunt starten met linkbuilden!

Zorg als eerste voor goede content

Over het algemeen is het wel bekend dat goede content, het belangrijkste is voor goed SEO-resultaat. Natuurlijk is het wel handig te weten wat ‘goede’ content is. Hieronder verstaan we relevante teksten, content die inspeelt op de actualiteit, afbeeldingen, producten en downloads. Als je hiervan gebruik maakt, dan is de kans groter dat websites linken naar jouwe.

Bouw een goed linkprofiel op

Een goed linkprofiel is erg belangrijk, omdat het algoritme van Google makkelijk ontdekt of een linkprofiel slecht is. Een slecht linkprofiel indexeert op de volgende signalen: Heel veel nieuwe links, in een korte tijd; links naar websites zonder relevante content aan jouw website; veel linkjes van website met een lage page-rank; weinig variatie in het linkprofiel; links naar 404-pagina’s en links met constant dezelfde anchor tekst. Kortom zorg ervoor dat externe links altijd van relevante websites komt.

Check de spamscore

Let ook op de spamscore van je website. Het is namelijk belangrijk om regelmatig te controleren op de kwaliteit en aantal links op jouw website. De spamscore van backlinks kun je controleren met verschillende tools, zoals de spam checker of de Moz Spam Score Checker. Probeer altijd te zorgen dat de spamscore altijd ‘groen’ scoort. Als dat niet meer het geval is, kun je ervoor kiezen deze links te verwijderen. Let er wel op dat je niet een grote hoeveelheid links in een keer verwijderd. Dit ziet het algoritme van Google als onnatuurlijk.

Meer weten over marketing? Kijk eens op Marketingtermen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...