9 interessante NFC toepassingen die van toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf

NFC heeft de laatste jaren veel populariteit gewonnen, ook bij bedrijven. Mocht je NFC tags kopen dan geef ik je 9 interessante NFC toepassingen die van toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf.

Toepassing 1: Gebruik NFC tags voor gebruikshandleidingen

Plak de tag op je verpakking of product. De klant hoeft alleen de telefoon tegen de tag aan te houden en de gebruikshandleiding wordt direct geladen op de telefoon. Eenvoudiger kan het niet… Zo bespaar je tijd, kosten en ben je ecologisch verantwoord bezig.

Toepassing 2: Maak impact met visitekaartjes

Eindelijk is het mogelijk om impact te maken een visitekaartje. Met een NFC visitekaart zal je netwerk versteld staan. Geef jouw netwerk direct toegang tot jouw contactgegevens. Sterker nog… De gegevens kunnen direct in de telefoon worden gezet. Zo verklein jij de kans dat je vergeten wordt en bespaar je honderden visitekaarten die anders weggegooid zouden worden. Ook maak je jouw netwerk blij omdat zij jouw gegevens niet hoeven in te vullen.

Toepassing 3: Stimuleer je inschrijvingen

Stimuleer inschrijvingen met NFC-tags. Zorg ervoor dat je tags plaatst op verschillende plekken waar je doelgroep rondhangt, zoals in de winkel, op je producten of op een poster. Wanneer je doelgroep de tag scant zullen zij direct op je inschrijfpagina terechtkomen. Nu is er geen excuus meer om niet in te schrijven.

Toepassing 4: Geef online productinformatie of stuur je klant door naar de bestelpagina

Is je productschap leeg? Geen probleem. Met een NFC tag stuur je jouw klanten direct naar de bestelpagina waar zij het product online kunnen bestellen. Ondanks een lege schap kun je jouw product toch verkopen.

Toepassing 5: Maak gebruik van moderne menukaarten

Gebruik NFC-tags en plaats deze op elke tafel in het restaurant. Wanneer je gasten de menukaart willen zien, scannen zij de tag met hun telefoon. Vervolgens wordt de menukaart direct geladen. Je hoeft geen menukaarten meer te brengen en op te halen. Maak het nog efficiënter door een bestelproces en betaalproces op je website toe te voegen.

Toepassing 6: Registreer je producten met NFC tags

Zoek je een eenvoudige manier om producten te registreren? NFC-tags kunnen dan goed van pas komen. Registreer producten eenvoudig met bepaalde eigenschappen, zoals bouwjaar, eigenaar, ingrediënten en nog veel meer. Een aanraking met de telefoon geeft je direct toegang tot de informatie. Daarnaast is de NFC-tag her programmeerbaar. Dus mocht bepaalde informatie om de zoveel tijd gewijzigd moeten worden is dat geen probleem.

Toepassing 7: Stimuleer je reviews op een unieke wijze

Tegenwoordig zijn goede reviews over jouw product of dienst belangrijker dan ooit. Positieve reviews zorgen voor het aantrekken van nieuwe klanten. Gebruik dan NFC-tags en bevestig deze aan producten of verpakkingen. Wanneer de tag wordt gescand zal diegene direct naar de reviewpagina gestuurd worden. Zo maak je als ondernemer optimaal gebruik van het piekmoment.

Dit vind je misschien ook leuk...