Belangrijke punten voor professionele videomontages

Zodra je een montage laat maken door een videograaf, is het belangrijk om te weten waar zij op letten tijdens de videomontage. De montage van de beelden is namelijk bijna zo belangrijk als de kwaliteit van de beelden die zijn gemaakt op de filmdag. Wij geven je een aantal vragen die je kunt stellen, zodra je een montage laat maken voor jouw evenement, promovideo of social video. Op zoek naar een videograaf Arnhem?

Kan er ondertiteling worden toegevoegd?

Het is erg belangrijk om te weten of ondertiteling wordt toegevoegd. Zo is het niet alleen eenvoudiger om dialoog te volgen in de video, maar je kunt de video dan ook internationaal inzetten. Je kunt de ondertiteling laten vertalen naar verschillende talen. Vraag daarnaast ook of de ondertiteling inbegrepen is in de montage of dat hiervoor extra moet worden betaald.

Kunnen wij gebruik maken van voice-overs in de video?

Met name bij promo’s of commercials is een voice-over een effectief middel om een boodschap over te brengen. Je kunt met een goed geschreven script en een professionele voice-over een professionele uitstraling geven aan de video. Vraag daarom of de videograaf ervaring heeft met het  opnemen van voice-overs.

Wat is de maximale lengte van een video?

Veel videograven maken gebruik van een vaste prijs voor het aantal minuten beeld. Als een video langer duurt, kan dit onaangename verassingen veroorzaken. Spreek daarom van te voren af wat het kost, zodra er extra minuten worden toegevoegd aan de video. Daarnaast verschilt het ook per kanaal hoe lang een video kan/mag duren. Vraag daarom ook na hoelang een video mag zijn voor bijvoorbeeld Facebook of eigen website. Zo voorkom je dat je jouw video niet kunt laten zien aan de wereld. Videograaf Arnhem helpt je graag om het maximale te halen uit jouw video.

Dit vind je misschien ook leuk...