De 5 populairste kamerplanten van het moment

Haal de natuur in huis met de mooiste kamerplanten! Je maakt jouw interieur helemaal af met hier en daar aan kamerplant. Er is super veel keuze, dus bedenk goed wat voor een plant het beste in jouw huiskamer staat! Laat je inspireren door onze top 5 kamerplanten van dit moment!

1. Calathea – The living plant

De Calathea is een prachtige groene plant met een bijzondere bijnaam. Ze heeft deze naam omdat haar bladeren ‘leven’. ’s Nachts, in het donker, sluiten haar bladeren namelijk. Bij het zien van zonlicht gaan ze weer open. De Calathea kom in verschillende soorten, met ieder een eigen printje op het blad. Zo breng je niet alleen een plant in huis, maar ook een mooi woonaccessoire!

2. Pilea Peperomioides – De Pannenkoekplant

Heb je niet hele goede vingers? Dan is de pannenkoekplant misschien wel wat voor jou. Het plantje is makkelijk te onderhouden en het maakt niet uit waar je haar neerzet. Deze plant is niet alleen een mooie aanvulling in de kamer, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking!

3. Monstera – De Gatenplant

De naam van deze plant zegt het eigenlijk wel, het blad van deze plant heeft een soort ‘gaten’. Ook deze plant heeft een luchtzuiverende werking en zou het dus ook goed doen op kantoor. 1 a 2 keer per week water geven is voldoende! Zorg dat je wel genoeg ruimte voor ‘m hebt, want hij kan flink groot worden!

4. Areca Palm – Goudpalm

De prachtig groene palm is een sterke plant, maar heeft wel wat meer aandacht nodig dan gemiddeld! Hij heeft veel zonlicht nodig en wekelijks vrij veel water. Het voordeel van deze plant is dat hij niet veel ruimte in neemt. In de breedte althans, in de hoogte kan hij flink groeien! Wel zuivert ook deze plant de lucht voor je.

5. De Cactus

Heb je nou echt helemaal niets met planten, maar vind je ze wel mooi staan bij je interieur? Dan is de Cactus een goede optie. Deze plant past overal bij en hij is snel tevreden. Hij heeft geen voorkeur voor schaduw of licht, en heeft natuurlijk ook niet veel water nodig. De ideale plant voor als je weinig tijd hebt!

Bent op op zoek naar nieuwe kamerplanten? Neem dan eens een kijkje bij Kamerplantje.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...